You are here
Home > ΑΠΟΨΕΙΣ > Η πόζα του βουλευτή στην Κερύνεια και η εναλλακτική λύση

Η πόζα του βουλευτή στην Κερύνεια και η εναλλακτική λύση

Του Πέτρου Χατζηαναστάση*

Απλά διερωτάται κάποιος τι μπορεί να θέλει να πετύχει ένας αντιπρόσωπος του λαού, με τη συγκεκριμένη δημοσίευση. Γιατί φυσικά η φωτογραφία δεν δημοσιοποιήθηκε για τις ευχές και μόνο. Απλώς το πλασάρισμα του cool βουλευτή που ποζάρει στο λιμανάκι της Κερύνειας άνετος, ταιριάζει στο πολιτικό στύλ ατόμων που θα αποδέχονταν τα πάντα, φτάνει να ικανοποιηθούν οι προσωπικές τους φιλοδοξίες. Και αφού απ’ ότι φαίνεται, όσοι στηρίζουν τη στάση του βουλευτή στο Κυπριακό, το κάνουν απλά και μόνο επειδή δεν βλέπουν άλλη εναλλακτική λύση και οχι επειδή το θέλουν, να επαναλάβω τα χιλιοειπωμένα αν και δεν τυγχάνω ειδικός αναλυτής:

– Μια πρώτη λογική κίνηση θα ήταν η διακοπή των συνομιλιών με προφανή δικαιολογία την αδιαλλαξία της άλλης πλευράς. Άλλαξε κάτι απο τότε που αποχωρήσαμε από το Μοντ Πελεραν; Κερδίσαμε κάτι στο τραπέζι των συνομιλιών τον τελευταίο μήνα; Ξεκάθαρα όχι! Προς τι τότε η βιασύνη να πάμε στη Γενεύη για την πολυμερή (πενταμερή;);

– Μια εναλλακτική στρατηγική θα ήταν να συμπορευτούμε με την ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα της ασφάλειας και να κάνουμε σαφές στον διεθνή παράγοντα ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε παραμονή εγγυήσεων και τότε εαν οι συνθήκες το ευνοούν να ζητήσουμε τη στήριξή τους (π.χ. Η.Β.).

– Εναλλακτική είναι, επίσης, να βγούμε απο το καβούκι μας και να χτίσουμε μια μακρόπνοη εθνική στρατηγική με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον, διεκδικώντας όλα όσα θα εγγυώνται την πραγματική ανεξαρτησία ενός κράτους, μαθαίνοντας από τα λάθη των Συμφωνιών του ’60.

Πολλά τέτοια μηνύματα θα μπορούσε να στείλει ο κος βουλευτής τη συγκεκριμένη μέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά φυσικά θα ήταν ασυνεπής στην πολιτική του στάση. Το χειρότερο είναι ότι πράξεις σαν τούτες διχάζουν τον κόσμο. Γιατι αναπόφευκτα ταυτίζεται ένας υπερασπιστής της λύσης με την αποδοχή των τετελεσμένων! Ενώ είμαι σίγουρος ότι όλοι συμφωνούμε σε πολλά. Π.χ. ποιός διαφωνεί στην πλήρη αποχώρηση του τουρκικού στρατού ή στην ελεύθερη εκμετάλλευση του ΦΑ; Κανείς!

Αν ο κύριος βουλευτής είναι έτοιμος να δεχτεί οποιαδήποτε λύση με τουρκικά στρατεύματα, εγγυήτριες δυνάμεις, την Κερύνεια υπό τ/κ διοίκηση και συγκυριαρχία στα κοιτάσματα… και ότι άλλο θέλει η «φίλη» Τουρκία, ο λαός ΔΕΝ είναι και θα τον απογοητεύσει για άλλη μια φορά!

Μέχρι να εμπεδώσουν όλοι ότι δεν αστειευόμαστε με το μέλλον μας…

*Μπράιτον Αγγλίας, 1 Ιανουαρίου 2017

Top