You are here
Home > ΑΠΟΨΕΙΣ > Αναγκαίος ο βρυχηθμός των μοτοσικλετών

Αναγκαίος ο βρυχηθμός των μοτοσικλετών

Του Σιλουανού Νικολάου

Το είχαμε πει και παλαιότερα: Η πιο σημαντική αντικατοχική κίνηση που έχει μείνει στο νησί δεν είναι ούτε οι κομματικές αντικατοχικές εκδηλώσεις, ούτε βέβαια οι οργανωμένες φορκλορίστικες εκδηλώσεις στο προεδρικό από τον εκάστοτε πρόεδρο. Είναι η πορεία και κάθε εκδήλωση των μοτοσικλετιστών μας· της Πορείας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού. Αυτά τα παιδιά που ξεκίνησαν πριν από κάποια χρόνια με τις λευκές τους τις φανέλες αγκαλιάστηκαν από όλους και αγκάλιασαν όλους. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ενίσχυσαν την φλόγα της μνήμης των κατεχόμενων μας εδαφών και αναζωπύρωσαν την εθνική συνείδηση στην πράξη!

Είναι αυτοί που κάθε χρονιά, στο μνημόσυνο του Ισαάκ – Σολωμού, κινητοποιούν κάθε μοτοσικλετιστή ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης να βάλει το λιθαράκι του στην πορεία μνήμης. Να ξεκινήσει από κάθε ελεύθερη πόλη της Κύπρου και να καταλήξει στον χώρο όπου οι ηρωομάρτυρες μας Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού σαν νέοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ και των αγωνιστών του 1974 έπεσαν μαχόμενοι με αυταπάρνηση για ακριβώς αυτή την ελευθερία της πατρίδας μας.

Αυτή λοιπόν η ελευθερία της πατρίδας δεν περνά, δυστυχώς, ούτε από τις νερόβραστες διακοινοτικές συνομιλίες αλλά και ούτε από τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Η ελευθερία περνά από την συνείδηση και την μνήμη. Όταν ο λαός χάσει αυτά τα δύο τότε κάθε ελπίδα ελευθερίας χάνεται.

Ανεξαρτήτως λοιπόν αν σήμερα η δική μας η γενιά δεν έχει ζήσει στα χωριά των μανάδων της και των πατεράδων της, κρατώντας αναμμένη την φλόγα της επιστροφής μπορεί να μεγαλουργήσει. Να δώσει άλλη πνοή αγώνα ενάντια στην ηττοπάθεια και την υποταγή. Για την διατήρηση αυτού του ελληνικού στοιχείου που διατηρήθηκε χιλιάδες χρόνια αψηφώντας κατακτητές και κουρσάρους. Αξίζει λοιπόν και έχει το δικαίωμα να επιβιώσει σε ολόκληρη την Κύπρο. Που Ακάμαν ως Καρπάσιν κατά τον ποιητή.

Πιο κάτω κοινοποιούμε την ανακοίνωση των της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νεοανοιχθέν οδόφραγμα της Δερύνειας, τόπου θυσίας του Ισαάκ και του Σολωμού.

Η γης θυμάται. Εμείς;

Αναγκαίος ο βρυχηθμός των μοτοσικλετών. Υποχρεωτικός ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη. Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, σε πείσμα των καιρών και των ανθρώπων, στέκεται καλά και υψώνει σημαίες λευτεριάς.

Στις 23 Δεκεμβρίου επιστρέφει στον ιερό χώρο του οδοφράγματος της Δερύνειας, επιμένει στην αντίσταση και απορρίπτει τη βαρβαρότητα των τουριστικών τσεκ-πόιντς. Οι μοτοσικλετιστές στέλνουν μήνυμα σε κάθε γωνιά αυτής της γης και αφουγκράζονται τον σεισμό της προσφυγιάς και της σκλαβιάς. Λαμβάνουν το μήνυμα όλων των σκλαβωμένων λαών και σκίζουν το συγχωροχάρτι που παραχώρησαν κάποιοι στην κατοχή. Η γης θυμάται καλά. Εμείς;

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 1: Χώρος στάθμευσης έναντι περιπτέρου «Οκτάγωνο» – ΩΡΑ: 10:00 π.μ.

ΛΕΜΕΣΟΣ: Χώρος στάθμευσης «KCineplex» – ΩΡΑ: 10:00 π.μ.

ΛΑΡΝΑΚΑ: Κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς – ΩΡΑ: 10:30 π.μ.

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: Κυκλικός κόμβος Αγίας Νάπας – ΩΡΑ: 11:00 π.μ.

ΠΑΦΟΣ: Χώρος στάθμευσης «Παφιακού» σταδίου – ΩΡΑ: 9:30 π.μ

Εκδήλωση στο facebook: https://www.facebook.com/events/505019963337266/

Top