You are here
Home > ΑΠΟΨΕΙΣ > «Μια τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική»

«Μια τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική»

Του Φοίβου Νικολαΐδη

Όλο λέμε πως δεν θα ασχοληθούμε με τη συγκεκριμένη ομάδα αλλά υπάρχουν και κάποια όρια, τα οποία δυστυχώς έχουν υπερβεί. Οι Unite Cyprus Now, με τις επαίσχυντες (γιατί περί αυτού πρόκειται) πράξεις τους, προσβάλλουν ολόκληρο τον Ελληνισμό και δίνουν απίστευτο άλλοθι στην Τουρκία και την τ/κ πλευρά για να συνεχίσουν την αδιάλλακτη πορεία τους. Δεν λέω, ωραία τα πάρτυ, οι χοροί, τα ποιήματα και η διασκέδαση στη νεκρά ζώνη αλλά τα πράγματα έχουν πλέον καταστεί επικίνδυνα.

Αρχικά παρατηρούμε την κάθοδο μελών της συγκεκριμένης ομάδας στον Κραν Μοντανά, με επιχορήγηση του μεγαλοεπιχειρηματία Σερ Στέλιου Χατζηιωάννου, παριστάνοντας τους αντιπροσώπους του κυπριακού λαού σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην ιστορία του κυπριακού προβλήματος. Θέλοντας ή μη, οι ξένοι ειδικά που παρακολούθησαν τις εξελίξεις στο Κραν Μοντανά, παρακολουθώντας τη συγκεκριμένη ομάδα, μπορούσαν εύκολα να βγάλουν λανθασμένα συμπεράσματα για τα πραγματικά πιστεύω της πλειοψηφίας του κυπριακού λαού, σχετικά με την επιθυμητή μορφή λύσης. Κανείς δεν έδωσε την άδεια σε αυτούς να μιλάνε εκ μέρους του λαού και κανείς δεν είχε συναινέσει για την παρουσία τους εκεί ως πρεσβευτές του.

Στη συνέχεια, βλέπουμε άτομα της ομάδας αυτής να «διαμαρτύρονται» έξω από το Προεδρικό, για την κάθοδο του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κύριου Κοτζιά στην Κύπρο και τη συμμετοχή του στο Εθνικό Συμβούλιο, με συνθήματα του τύπου «Μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατός, μηδέν λύση». Το αυτομαστίγωμα δεν έχει όρια.

Ακολούθως, μετά και τα συχνά πάρε δώσε με τον μέχρι πρόσφατα Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπάρθ Έιντε, ακολούθησε και το πρόσφατο περιστατικό με τον προπηλακισμό δημοσιογράφων διότι τόλμησαν να «διακόψουν» τη συνέντευξη που έδινε ο ΓΓ σε μέλη του Unite Cyprus, για να κάνουν και αυτοί κάποιες ερωτήσεις. «Ξεπουλημένοι», «Προδότες», «Διεφθαρμένοι» ήταν κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσαν εναντίον τους τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας. Μάλιστα ένα από τα μέλη της ομάδας φώναξε απευθυνόμενο στους δημοσιογράφους «Yalla που δαμαί», λες και έχουν το δικαίωμα να αφορίζουν και να εκδιώχνουν κόσμο.

Και φτάνουμε αισίως στην πιο προκλητική πράξη που έχουν να επιδείξουν μέχρι σήμερα τα παιδία της «Ενωμένης Κύπρου Τώρα». Τους ενόχλησε λέει που η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τα 21 χρόνια από το θάνατο των δύο ηρώων, έκλεισε συμβολικά το οδόφραγμα στην οδό Λήδρας για μικρό χρονικό διάστημα. Έστειλαν και επίσημη επίστολη στον Υπουργό Δικαιοσύνης ζητώντας εξηγήσεις για το κλείσιμο του οδοφράγματος διότι όπως αναφέρουν τους απαγορεύτηκε η διέλευση. Αν μη τι άλλο μπορούσαν να σεβαστούν τη μητέρα και την κόρη του ηρωομάρτυρα Τάσου Ισαάκ που βρίσκονταν εκείνη τη στιμή στο οδόφραγμα μαζί με τους μοτοσυκλετιστές, αλλά ούτε αυτό το έπραξαν. Για τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή έχουν άραγε στείλει επιστολή διαμαρτυρίας; Για τον παράνομο εποικισμό; Για τη βεβήλωση και τη διάλυση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα κατεχόμενα εδάφη; Για τους μαζικούς εορτασμούς των Τ/κ για τους βομβαρδισμούς στην Τυλληρία με παρουσία μάλιστα του κατοχικού ηγέτη; Μάλλον όχι.

Top