You are here
Home > ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ > Ψήφισμα: Σήμερα η Κύπρος αύριο όλη η Ελλάδα

Ψήφισμα: Σήμερα η Κύπρος αύριο όλη η Ελλάδα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Τούτες τις ώρες, που η πατρίδα μας διέρχεται μια από τις κρισιμότερες φάσεις της σύγχρονης ιστορίας της και διασύρεται ποικιλοτρόπως στο Παλάτι των Εθνών της Γενεύης, αδυνατούμε να «φρονιμέψουμε» και γρηγορούμε. Αγωνιώντας για το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού μα και όλης της Ελλάδας, εκφράζουμε την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία μας για τον τρόπο με τον οποίο υποβιβάστηκε το Κυπριακό στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και στους όρους που θέτει η ίδια η κατοχική Τουρκία.

Επιμένουμε ότι η «λύση» που συζητείται εδώ και 19 μήνες, η «λύση» που προωθείται στη Γενεύη παραδίδει όλη την Κύπρο στην νέο-οθωμανική Τουρκία και ανοίγει τον δρόμο για αμφισβητήσεις στο Αιγαίο και την Θράκη. Ανοίγει τον δρόμο στο νεοφασιστικό καθεστώς του ΤαγίπΕρντογάν για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του σε κάθε άκρη του Ελληνισμού, με αρωγούς τις πάντα πρόθυμες ΗΠΑ και Βρετανία και με βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη.

Από την ημικατεχόμενη Λευκωσία μέχρι τη Θεσσαλονίκη ενώνουμε τη φωνή μας και καταγγέλλουμε όλους εκείνους που ευθύνονται για τον διασυρμό και την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κατηγορούμε την αντιμετώπιση της Τουρκίας ως ίση εγγυήτρια δύναμη, κατηγορούμε όσους επέτρεψαν να γίνει αυτή η πενταμερής διάσκεψη και επαναλαμβάνουμε: Δεν θα περάσει οποιαδήποτε συμφωνία εδραιώνει την τουρκική κυριαρχία στην Κύπρο. Δεν θα περάσει οποιαδήποτε συμφωνία προκύψει είτε στη Γενεύη είτε στη Λευκωσία που να νομιμοποιεί την τουρκική εισβολή του 1974.

Αρνούμαστε κάθε ιδέα παραμονής της «Συνθήκης Εγγυήσεως», κάθε σκέψη για παραμονή τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων μετά τη λύση, κάθε διάνοια ευνουχισμού της δημοκρατίας διά μέσου της εκ περιτροπής προεδρίας. Δεν θα ανεχτούμε ούτε μέρα παραπάνω τους 43.000 Τούρκους στρατιώτες στα κατεχόμενα εδάφη μας. Δεν θα ανεχτούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας ως ομήρους της νέο-οθωμανικής Τουρκίας. Εναντιωνόμαστε στη νομιμοποίηση της τουρκικής παρουσίας και αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην επιχείρηση τουρκοποίησης του νησιού.

Παλεύουμε για την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες. Παλεύουμε για τον τερματισμό της κατοχής και των εγγυήσεων, για την αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων από το νησί μας. Παλεύουμε για την επιβίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο και για την κοινή πάλη Ελλάδας-Κύπρου. Παλεύουμε για πραγματική Ελευθερία, πραγματική Δικαιοσύνη και πραγματική Δημοκρατία. «Το ζήτημα πια έχει τεθεί. Ή θα συνεχίζουμε να γονατίζουμε όπως αυτός ο δραπέτης ή θα υψώσουμε άλλον πύργο ατίθασο απέναντί τους» και θα ξεκινήσουμε εκείνο το ωραίο ταξίδι που καταλήγει στη Μόρφου, στην Κερύνεια, στη Μεσαορία, στην Καρπασία, στην Αμμόχωστο.

ΟΥΤΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ-ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΟΥΤΕ ΚΑΤΟΧΗ-ΟΥΤΕ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ-ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ

ΓΑΛΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ
www.galatikohorio.com

galatiko.horio@gmail.com

 

One thought on “Ψήφισμα: Σήμερα η Κύπρος αύριο όλη η Ελλάδα

Comments are closed.

Top