You are here
Home > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > Οι εκρήξεις των ναπάλμ του 1964 στις «προϋποθέσεις» του Μουσταφά Ακιντζί…

Οι εκρήξεις των ναπάλμ του 1964 στις «προϋποθέσεις» του Μουσταφά Ακιντζί…

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις
εκεί που με χειροκροτάς χωρίς να το πιστεύεις,
παίρνεις την αλήθεια μου και μου την κάνεις λιώμα
απ’ το πόδι με τραβάς βαθιά μέσα στο χώμα.

Στα Κόκκινα, ενώπιον των αγίων βουνών της Τηλλυρίας, σε εκδήλωση για την επέτειο των βομβαρδισμών από την τουρκική αεροπορία και όχι σε φιλανθρωπικό «τσάι» κάπου στη νεκρή ζώνη, ο Λεμεσιανός Μουσταφά Ακιντζί (ενίοτε και κατοχικός ηγέτης) προσπάθησε να χαστουκίσει ξανά όσους θεωρούν ότι ο δρόμος προς τη λύση ή τη «λύση» είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ο φίλος Μουσταφά, λοιπόν, εκείνος που κάποτε επιλέγει να ποζάρει ολόγελος με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και που μαζί του υπόσχεται «ειρήνη» στον κόσμο, αφού εκθείασε τον τουρκικό στρατό (στην επέτειο μιας άλλης «ειρηνευτικής επιχείρησης»), αναφέρθηκε σε τρεις προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει (λέει) να ληφθούν υπόψη σε μια πιθανή λύση (εντός 2016 τελικά;).

Όπως είπε, η βάση μιας ομοσπονδιακής λύσης είναι η πολιτική ισότητα, αφήνοντας αιωρούμενο τον όρο, μάλλον για να συζητηθεί στο «δικό του» τραπέζι των διαπραγματεύσεων ή για να μην «προδώσει» το «θέμα» του Πολίτη της Κυριακής. Άλλωστε, προηγούνταν οι φανφάρες περί ελευθερίας «που ήταν η προσδοκία των ηρώων για να μην ζουν στη σκλαβιά», όπως δήλωσε, επιμένοντας να παίζει το ξεκούρδιστο βιολί του αγνοώντας επιδεικτικά την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πλειοψηφίας αυτού του νησιού και μη ξεκαθαρίζοντας αν «ελευθερία» για τους Τουρκοκύπριους θεωρείται ο ασφυκτικός εναγκαλισμός της Άγκυρας και του αφέντη Ερντογάν.

Μάλλον, το  ξεκαθάρισε, μιλώντας για την τρίτη προϋπόθεση, την «ασφάλεια». «Ο τ/κ λαός», διαλάλησε απέναντι από την πληγωμένη γη της Τηλλυρίας, «δεν βλέπει άλλη επιλογή επίτευξης της δικής του ασφάλειας εκτός από την Τουρκία». Χωρίς να επιβεβαιώνει τους ατζέντηδές του, ο εκπρόσωπος της κατοχής, υποσχέθηκε ότι οι Τ/κ θα έχουν τη δικής τους «αστυνομία, βουλή, κυβέρνηση, ακτοφυλακή» και, φλύαρος σε αντίθεση με τον «συνομιλητή του», επανέλαβε την επιθυμία του «τ/κ λαού», τη συνέχιση δηλαδή των εγγυήσεων της Τουρκίας.

Άρα, το «Κυπριακό Σχέδιο Λύσης», που παρουσιάζουν και στον Πολίτη (που κατήργησε την Πράσινη Γραμμή πριν ένα χρόνο), απέχει παρασάγγας τόσο από την πραγματικότητα (των ημερών) όσο και από τις εξαγγελίες του Μουσταφά Ακιντζί (ανάλογα με το που βρίσκεται, χρησιμοποιώντας ή όχι την υποκριτική του ικανότητα), που δεν αποφεύγει να επιβεβαιώνει τη συμπόρευσή του με το νεοσουλτανικό και ισλαμοφασιστικό καθεστώς της Άγκυρας. Κι ας επιμένει ότι «οι Τ/κ έχουν αφεθεί εδώ και 53 χρόνια εκτός διεθνούς δικαίου» και για αυτό ευθύνονται οι κακοί Ελληνοκύπριοι. Προς το παρόν, αν θέλουμε λύση με βάση τους χαριεντισμούς του Ακιντζί και τα εξώφυλλα του Πολίτη, θα πρέπει να αλλάξουμε τα φώτα των όρων ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Και ως γνωστόν, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος όρος εδραιώνονται με τουρκική παρουσία. Το αποδεικνύουν τα ωστικά κύματα των ναπάλμ στην Τηλλυρία, που επανεμφανίζονται στις διακηρύξεις και στις προϋποθέσεις του πολύ Μουσταφά Ακιντζί. Ακούει κανείς; Το Προεδρικό;

Υ.Γ.: Ως ήταν φυσιολογικό, κανένας από τους δεκάδες «μάνατζερ» του Μουσταφά Ακιντζί δεν απολογήθηκε ακόμα που έπεσε τόσο έξω όσον αφορά την ποιότητα του προϊόντος που προωθεί από τον Μάη του 2015. Εκτός κι αν για αυτούς παραμένει παραδεισένιος.

Υ.Γ.2: Γιατί δεν σκέφτεται ο ΘΟΚ να ανεβάσει μια παράσταση στα Κόκκινα, παρουσία του Μουσταφά Ακιντζί και με σύνθημα «ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα»;

Υ.Γ.3: Επανάληψη: Γιατί δεν αποδεικνύει τη «μαγκιά» του, ο κατοχικός ηγέτης, αποσύροντας τον τουρκικό στρατό από τα Κόκκινα; Γιατί είναι ακόμα εκεί εφόσον γίνεται μια «προσπάθεια» να λυθεί το Κυπριακό και να «συμπεθερέψουμε»;

Top